Παρουσίαση – Σπηλαιοθέματα και παλαιοκλίμα

Μετά από πλούσιες διαλέξεις για νυχτερίδες , αρχαιολογική και μυθολογική σημασία σπηλαίων, εντοπισμός και χαρτογράφηση εγκοίλων με γεωφυσικές μεθόδους και το επίκαιρο που μας κούνησε που αφορούσε σχέση σεισμών και σπηλαίων,σειρά έχει μια διάλεξη για τα σπηλαιοθέματα και το παλαιοκλίμα.

Την  Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 8:15  λοιπόν δεν θα σας αφήσουμε να χαλαρώσετε (ακόμα αργεί το καλοκαίρι άλλωστε!) γιατί θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον ΠΡΩΤΕΑ έναν από τους πιο έμπειρους σπηλαιολόγους της Β. Ελλάδος τον Πέννο Χρήστο Γεωλόγο, Msc Υπ. Διδ Γεωμορφολογίας, όπου και θα μας βάλει να κοιτάξουμε τα σπηλαιοθέματα από ένα διαφορετικό οπτικό πρίσμα με μια αναδρομή στην ιστορία που κουβαλάνε! Σπηλαιοθέματα και κλιματολογία το θέμα της παρουσίασης και σίγουρα θα ακούσουμε κάτι το διαφορετικό για όλα αυτά που παρατηρούμε όταν μπαίνουμε στα σπήλαια.

Σας περιμένουμε όλους στα γραφεία του συλλόγου μας γιατί οι μέρες που βρίσκεται ο Πέννος Χρήστος στην Ελλάδα πλέον είναι περιορισμένες , οπότε όταν τον έχουμε κοντά μας είναι μεγάλο προσόν για εμάς αλλά κυρίως για όλους εσάς που θα αποκομίσετε μοναδικές γνώσεις. Να είστε όλοι εκεί ,μπορεί το καλοκαίρι να αργεί λίγο οι μπύρες όμως όχι!
Εικόνα από την έρευνα σε σταλαγμίτη

Leave a Reply