Εκδρομή κοινού!

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή που πραγματοποίησε η Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης, “ΠΡΩΤΕΑΣ”  την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στο μη τουριστικό σπήλαιο των Βρασνών.

Ήταν μια καινοτόμος και πρωτοποριακή ιδέα για τα δεδομένα της σπηλαιολογίας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, και ως σύλλογος που σαν στόχο έχει την διάδοση της σπηλαιολογίας, πέρα από την εξερεύνηση και χαρτογράφηση δεν μπορούσε να μην τις δώσει σάρκα και οστά.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, ειδικά άμα σκεφτεί κανείς ότι δεν πρόκειται για μια εκδρομή σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο ή σε κάποιο παραθεριστικό μέρος, αλλά σε ένα τελείως άγνωστο για πολλούς και πολύ ιδιαίτερο μέρος, όπως ένα μη τουριστικό σπήλαιο.Το ταξίδι στον υπόγειο κόσμο αποτέλεσε ένα μυστήριο και ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδρομή, είχε την χαρά οδηγούμενος από τα μέλη του ΠΡΩΤΕΑ να γνωρίσει από κοντά και για πρώτη φορά την ομορφιά και την περιπέτεια ενός σπηλαίου που δεν έχει ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό.

35 άτομα, διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων βρέθηκαν δίπλα στα έμπειρα μέλη του ΠΡΩΤΕΑ, ντύθηκαν για πρώτη φορά σπηλαιοεξερευνητές κάνοντας ότι κάνουμε και εμείς! Εξερεύνηση,χαρτογράφηση και φωτογράφηση μέσα στο σπήλαιο, ενώ έξω από αυτό είχαν μια πρώτη επαφή με τα υλικά που χρησιμοποιούμε, σπηλαιολογικές ζώνες, σχοινιά κ.α. .

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση για τα σπηλαιοθέματα, την προστασία των σπηλαίων αλλά και της δράσης που έχει ο ΠΡΩΤΕΑΣ για μια σφαιρική ματιά γύρω από την σπηλαιολογία.

Παράλληλα να ευχαριστήσουμε τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που με την παρουσία τους, η ασφάλεια όλων ήταν υπό έλεγχο.

Ελπίζουμε να ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, και πολλά από αυτά τα πρόσωπα να τα ξαναδούμε. Θα είναι το καλύτερο δώρο για την σπηλαιολογία να κερδίσει νέους και νέες που θα δουν και θα αγαπήσουν τα σπήλαια.

Έτοιμοι για αναχώρηση

Φτάσαμε και ετοιμαζόμαστε για την περιπέτεια!

 

Βρασνά με το κοινό, 2014

Βρασνά με το κοινό, 2014

Βρασνά με το κοινό, 2014

Ο οδηγός σιγά μην έχανε την ευκαιρία!!!!

Όλο το team σε αναμνηστική φωτογραφία!!

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο προσεχώς στο κανάλι μας στο youtube και στην καρτέλα μας στις φωτογραφίες.

Leave a Reply